Masterointi

Ammattimaisella masteroinnilla musiikkisi kuulostaa mahdollisimman hyvältä kaikissa kuunteluympäristöissä ja kaikissa suoratoistopalveluissa.

Masterointi
Stereomasterointi

45 € / kappale
Masteroitu WAV / FLAC-tiedosto
Jopa 24 bittiä / 96 kHz
Sisältää mahdollisia säätöjä.
Suora yhteys ääniteknikkojen kanssa

HINNOITTELU

Jos sinulla on kokonainen albumi, joka kaipaa masterointia, voit lähettää minulle tarjouspyynnön. Tarjoan myös podcastien masterointipalveluita. Ota yhteyttä, niin keskustellaan tarpeistasi lisää.

MASTEROINNISTA

Masterointi on viimeinen vaihe musiikin tuotantoprosessissa. Silloin kuunnellaan kappaleen valmista miksausta ja hienosäädetään äänikuvaa. Jos on kysymys kokonaisesta albumista, tasapainotetaan myös kaikki kappaleet, jotta ne sopivat yhteen sekä soundin että tason suhteen. Myös levyn kappaleiden väliset ristivaihdot tehdään masterointivaiheessa.

Yleisimmät masteroinnissa käytetyt työkalut ovat ekvalisaattori ja kompressori. Näillä korostetaan niitä taajuusalueita, jotka saavat kappaleen kuulostamaan mahdollisimman hyvältä kaikissa kuunteluympäristöissä. Äänikuva voidaan myös muotoilla sopimaan muuhun saman genren musiikkiin.

Käytetään rajoitinta (Limiter), jotta kappale kuulostaa riittävän kovalta, mutta ei liian kovalta. Rajoittimella voidaan rajoittaa materiaalisi maksimiäänen tasoa niin, että se vastaa muuta suoratoistopalveluiden sekä Cd-levyjen musiikkia.

Musiikkisi masterointiin kannattaa palkata ammattimainen masterointipalvelu. Janecolla on korkealaatuiset laitteet ja pitkä kokemus työvälineistä, joilla saavutetaan ammattimainen lopputulos.

Tarjoamme myös podcastien masterointipalveluita. Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

Tietysti on myös tärkeää aloittaa mahdollisimman hyvästä miksauksesta. Jos tarvitset apua miksauksessa, voimme myös palvella teitä. Lue lisää miksauspalveluistamme täältä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä masteroinnista

Kuinka kauan kestää ennen kuin saan masteroidun materiaalini?

Voit odottaa saavasi ensimmäisen masteroidun version viikon sisällä. Jos viivästyksiä ilmenee, otamme sinuun yhteyttä.

Miten minun tulee toimittaa materiaali?

Yleisin muoto nykytilassa on valmiiksi miksattu pakkaamaton WAV- tai AIFF-tiedosto toimitettuna USB-muistilla tai Internetin välityksellä.
Voit toimittaa materialin myös ns. ryhmissä (Stems). Tämä tarkoittaa, että eri elementit on ryhmitelty erillisiksi tiedostoiksi. Sen jälkeen masterointiteknikko voi tarvittaessa laskea tai nostaa yksittäisiä elementtejä miksissäsi.
Exportoi materiaali aina samalla resoluutiolla (bittinopeus ja näytteenottotaajuus esim. 24 bittiä ja 44,1 kHz) kuin projektitiedostossasi.

Miten saan masteroidun materiaalini?

Toimitamme materiaalin korkearesoluutioisena WAV-tiedostona Internetin kautta tai USB-tikulla.

Esimerkkejä aiemmista masteroinnista

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja.