Mastring

Med professionell mastring kommer din musik att låta så bra som möjligt i alla lyssningsmiljöer och i alla streamingtjänster.

Mastring
Stereomastring

45 € / låt
Mastrad WAV/FLAC-fil
Upp till 24 bit/96 kHz
Inkluderar eventuella justeringar
Direktkommunikation med ljudtekniker

Prissättning

Jag är transparent i prissättningen av mina tjänster. Om du har ett helt album som behöver mastras kan du skicka mig en offertbegäran. Jag erbjuder också mastringstjänster för podcastar. Kontakta mig så kan vi diskutera mera om dina behov.

OM MASTRING

Mastring är det sista steget i musikproduktionsprocessen. Då lyssnar man igenom den färdiga mixen av en låt och finjusterar ljudbilden. Om det är frågan om ett helt album balanserar man också upp alla låtar, så de passar ihop både ljud- och nivåmässigt. Övertoningar mellan spåren på en skiva görs också i mastringsskedet.

De vanligaste verktygen man använder sig av vid mastring är EQ och kompressor. Med dessa framhäver man ljuden som får låten att låta så bra som möjligt i alla lyssningsmiljöer. Ljudbilden kan också formas för att matcha annan musik i samma genre.

För att en låt ska låta tillräckligt högt, men inte för högt, använder man en limiter. Med limitern kan man begränsa den maximala ljudnivån på det egna materialet, så att den matchar övrig musik i streamingtjänsterna.

Det lönar sig att anlita en professionell mastringstjänst för att sköta om mastringen av din musik. På Janeco har vi högkvalitativ utrustning och lång erfarenhet av verktygen som används för att nå ett proffsigt slutresultat.

Vi erbjuder också mastringstjänster för podcastar. Ta kontakt för mer information.

Det är självklart också viktigt att utgå från en så bra mix som möjligt. Behöver du hjälp med mixning kan vi också stå till tjänst. Läs mera om våra mixningstjänster här.

Vanliga frågor om mastring

Hur länge dröjer det innan jag får mitt mastrade material?

Du kan vänta dig att få en första mastrad version inom en vecka. Uppkommer fördröjningar kontaktar vi dig.

Hur ska jag leverera materialet?

Det vanligaste formatet i dagens läge är en färdigmixad okomprimerad WAV eller AIFF fil via internet eller USB-minne.
Du kan också leverera materialet i så kallade stems. Det innebär att de olika elementen grupperas som skilda filer. Då kan mastringsteknikern vid behov sänka eller höja enskilda element i din mix.
Exportera alltid materialet i samma upplösning (bitrate och samplingsfrekvens t.ex. 24 bit respektive 44,1kHz) som ditt projekt.

Hur får jag mitt mastrade material?

Vi levererar materialet som en högupplöst WAV-fil via internet eller på ett USB-minne.

Smakprov på tidigare mastring

Kontakta mig

Hör av dig för mer information.