GITARRSERVICE

Ett instrument i gott skick ger spelglädje.
Vi sköter om service och reparationer av både akustiska och elektriska instrument som gitarrer & basar. För service av övriga instrument kontakta mig.

GITARRSERVICE

Exempel på tjänster

Grundservice

från 60 €
- Genomgång av instrumentet
- Strängbyte
- Rengöring
- Justering av inställningar som stränghöjd, intonering & dragstång.

Bandslipning

100 € hela halsen
Banden på en gitarr slits med tiden gör den svårspelad. Vi slipar och jämnar ut banden så att de blir som nya igen.

Byte av övre stall

80 €
Ett handgjort stall av ben förbättrar klangen och förlänger instrumentets liv.
Vi tillverkar stall av blekt eller naturvitt ben eller av material enligt önskemål.

Elektronikarbete

50€ / h
Vi åtgärdar problem med elektroniken i gitarren och byter ut trasiga komponenter.
Vi utför också mikrofon- och komponentbyten.

Sköt om ditt instrument

Stränginstrument som gitarrer och basar är vanligtvis tillverkade av trä. När träet utsätts för fukt och temperaturförändringar kan spelbarheten påverkas. Slitage uppkommer också med tiden och kan göra ett instrument svårspelat. För att ditt instrument ska fungera och må bra behöver det med jämna mellanrum genomgå en grundservice.

Några av de vanligaste problemen med gitarrer är att banden slits eller blir vassa i kanterna, stränghöjden behöver justeras eller trasig elektronik. Vi byter ut trasiga komponenter och gör justeringar enligt dina önskemål. Önskar du till exempel byta ut stallet eller mikrofonerna på din elgitarr så sköter vi det också.

Gitarrens övre stall är en viktig del som bland annat påverkar ljudet, intoneringen och stränghöjden. På majoriteten av gitarrerna är stallet tillverkat av plast. Det är ett rätt så stumt material som slits snabbt. En uppgradering till ett stall av ben är att rekommendera. Ben är ett hårdare material som klingar mer än plast. Gitarren får bättre sustain, snabbare attack i ljudet och gör det lättare att stämma. Vi tillverkar nya stall för hand av kritvitt eller naturvitt ben.

Janeco erbjuder professionell gitarrservice. Vi åtgärdar både stora och små problem och ger instrumenten nytt liv. Ta kontakt för mera information.

Kontakta mig

Hör av dig för mer information.